Ας Χαιρόμαστε!, Ένα δοκίμιο για το φύλο, τη σεξουαλικότητα και τον κοινωνικό και θρησκευτικό διαφωτισμό.

Το φύλο και η σεξουαλικότητα είναι δύο θεμελιώδεις πτυχές της ανθρώπινης ταυτότητας και αποτελούν θέματα γοητείας και συζητήσεων για αιώνες. Η παραδοσιακή δυαδική κατανόηση του φύλου είτε ως αρσενικού είτε ως θηλυκού, των άλλων φύλων και της σεξουαλικότητας είτε ως ετεροφυλόφιλου είτε ως ομοφυλόφιλου, έχει αμφισβητηθεί και επαναπροσδιοριστεί τον τελευταίο καιρό. Καθώς η κοινωνία εξελίσσεται και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε ότι το φύλο και η σεξουαλικότητα δεν αποδίδονται απλώς κατά τη γέννηση, αλλά μάλλον διαμορφώνονται από μια περίπλοκη αλληλεπίδραση βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων.
Η θεωρία μου είναι ότι όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από το φύλο ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, είναι εγγενώς πολύπλευρα και διαθέτουν τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά χαρακτηριστικά. Όλοι γεννιόμαστε πρώτα ως γυναίκες, όπως αποδεικνύεται από την κοινή μας βιολογική διαδικασία εμβρυϊκής ανάπτυξης. Μόνο μετά από αρκετές εβδομάδες η παρουσία ή η απουσία του χρωμοσώματος Υ καθορίζει την ανάπτυξη των ανδρικών ή θηλυκών αναπαραγωγικών οργάνων. Επομένως, δεν είναι ακριβές να χαρακτηρίζουμε το ένα φύλο ως ανώτερο ή πιο φυσικό από το άλλο.
Ή άτομα που ενσαρκώνουν και τα δύο.
Ίσως, είναι πιο διαφωτισμένοι.
Κοιτάζοντας πίσω στην ιστορία, μπορούμε να δούμε ότι το φύλο και η σεξουαλικότητα δεν ορίζονται πάντα αυστηρά όπως είναι σήμερα. Σε αρχαίους πολιτισμούς όπως η Αίγυπτος, οι άνδρες φορούσαν μακιγιάζ και στην Ελλάδα και τη Ρώμη, οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις δεν ήταν ασυνήθιστες. Αυτό υποδηλώνει ότι η έννοια του φύλου και της σεξουαλικότητας είναι σταθερά και αμοιβαία αποκλειόμενα είναι μια σχετικά σύγχρονη κατασκευή. Δεν χρειάζεται να οριστούμε όλοι από μια ετικέτα. Αλλά αν θέλετε να είστε επιλέξτε ένα για τον εαυτό σας. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε τόσα πολλά από τους ευνούχους από θρησκευτικά έργα.
Στην πραγματικότητα, η ιδέα να διασταυρωθούν ή να θολωθούν οι γραμμές του φύλου είναι εσφαλμένη επειδή δεν υπήρχαν ποτέ γραμμές για αρχή. Οι άνδρες φορούσαν μακιγιάζ, περούκες με τακούνια και φορούσαν τσάντες πριν από τις γυναίκες. Οι αυστηροί ρόλοι και οι προσδοκίες των φύλων που επιβάλλονται από την κοινωνία οδήγησαν σε μια καταστολή της φυσικής μας κλίσης προς την έκφραση τόσο των αρσενικών όσο και των γυναικείων χαρακτηριστικών. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα αγκαλιάζουν τώρα όλο το φάσμα της έκφρασης του φύλου τους, θολώνοντας τις γραμμές και αμφισβητώντας τους κοινωνικούς κανόνες.
Η θεωρία μου δεν είναι να υπονομεύσω τους αγώνες και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζει η κοινότητα LGBTQ+, αλλά μάλλον να αναγνωρίσω ότι το φύλο και η σεξουαλικότητα είναι ρευστά και υπάρχουν σε ένα φάσμα. Αυτό το φάσμα επιτρέπει στα άτομα να προχωρήσουν πέρα ​​από τους περιορισμούς του δυαδικού και να αγκαλιάσουν τον πραγματικό τους εαυτό χωρίς φόβο ή ντροπή. Είναι ένα βήμα προς μια κοινωνία με μεγαλύτερη περιεκτικότητα και αποδοχή, όπου τα άτομα δεν ορίζονται από στενές ετικέτες, αλλά αντίθετα φημίζονται για τη μοναδικότητά τους.
Επιπλέον, πιστεύω ότι το απόλυτο σημάδι προόδου είναι όταν δεν νιώθουμε πλέον την ανάγκη να χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας ως γκέι, στρέιτ, με, τρανς ή οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα. Είμαστε όλοι άνθρωποι με διαφορετικές εμπειρίες και επιθυμίες και είναι καιρός να απομακρυνθούμε από την εμμονή να ορίζουμε και να κατηγοριοποιούμε τα άτομα με βάση το φύλο. Και σεξουαλικότητα. Ας απομακρυνθούμε από τους περιορισμούς του δυαδικού και ας γιορτάσουμε τη διαφορετικότητά μας, γιατί όλοι είμαστε φτιαγμένοι με τον ίδιο τρόπο, από τη μήτρα της μητέρας. Ας χαρούμε για την κοινή μας ανθρωπιά και ας αγωνιστούμε για μια κοινωνία πιο χωρίς αποκλεισμούς και αποδοχή. Με ομοψυχία άτομα ηλικίας συναίνεσης.
Όπως υποδηλώνουν πολλές θεωρίες και δεδομένα που συλλέχθηκαν, πρόκειται για καθαρά ατομική εμπειρία και η πορεία του ατόμου προς τη φώτιση περιλαμβάνει αυτό. Ίσως θα γίνουμε πιο εξελιγμένα ανθρώπινα όντα, αν επιλέξουμε να είμαστε λιγότερο κριτικοί. Και λιγότερο καταταγμένοι στις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας. Διότι, αν έτσι έγινες στην κοιλιά της μητέρας, ή για χάρη της βασιλείας των ουρανών, ας χαρούμε!
Λαμβάνεται από το βιβλίο του Ματθαίου.
Ή το hij της Ινδίας και του Πακιστάν στον ισλαμικό κόσμο, το τρίτο φύλο και οι τρανς άνθρωποι είναι μέρος της κοινωνίας. Όπως και στο Μεξικό, στον καθολικό κόσμο. Ή το τρίτο φύλο στην Afica (Αίγυπτος). Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ρευστότητας και μη δυαδικών queer ανθρώπων. Αντιμετωπίστε τα γεγονότα. Γιατί δεν πρέπει να κρίνουμε ο ένας τον άλλον. Η ανατροφή μας. Ότι μπορεί να μας αποδοθεί ένα φύλο και να γεννηθούμε για να νιώθουμε «διαφορετικοί». Το να είσαι διαφορετικός δεν είναι μια ανωμαλία. Είναι χαρακτηριστικό. Μια γεύση, μια μοναδικότητα. Δεν γεννιόμαστε με έναν τρόπο. Γεννιόμαστε έτσι.
Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στη ζωή μας ή στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν ξέρουμε αν θα αντιμετωπίσουμε την ίδια κατάσταση. Δεν ξέρουμε το μέλλον μας.
Καλό είναι λοιπόν να μην κρίνετε. Στον απόηχο των κινημάτων Gay και Trans έρχεται το γονικό κίνημα. Ας κάνουμε λοιπόν το δικό μας ή το μέλλον all inclusive, και έναν κόσμο χωρίς μίσος για να δει κάθε παιδί. Ακόμα και για να δούμε εμείς.

Popular Posts